Tomteverkstaden

Blandade känslor så här dagarna före jul. Å ena sidan är det riktigt roligt och kreativt att slå in julklappar. Det är också roligt att överraska omgivningen med en lite julhälsning. Å andra sidan… denna konsumtionsstress som är i vårt samhälle!!! I år igen slår konsumtionen inför jul i taket enligt media.

Det är både rofyllt och skapande att fixa med julpaketen. En del klappar har fått rosettomslag av bortklippt julklappspapper och andra av traditionella julsnören. I vår tomteverkstad har en del paket slagits in med återvunnet julklappspapper och andra med traditionellt julpapper. Vi har försökt att minimera storleken på kartongerna – ytterligare ett sätt att minska pappersförbrukningen. 200 ton julklappspapper per år förbrukas under julen i Sverige. På julafton sorterar vi julklappspapperet för sig till pappersåtervinningen och julklappssnören till brännbart. Enkelt och viktigt!

Julklappsrosett

Julklappssnören

Paketsnören

Paket med snören

Rosett av julklappspapper

2 thoughts on “Tomteverkstaden

  1. Vilken bra post!
    Hemma hos oss har vi minimerat, så det är numera bara barnen som får ”riktiga paket”. Vi vuxna ger varandra träd, får, skolavgifter, myggtält och sånt i den stilen i stället. Det känns bättre. 🙂

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s