Falafel

Sakta, men säkert blir det mer vegetarisk mat här hemma. Jag har tidigare skrivit om det vegetariska alternativet och att oftare försöka äta vegetarisk mat både för att det är gott och ur miljösynpunkt. Mer och mer försöker jag tänka klimatsmart och använda  råvaror som har låg klimatpåverkan och anpassa mer till säsongsråvaror och närproducerat. Inte lätt! Ibland fungerar det bättre och ibland ganska dåligt. Små små steg till mer klimatsmart mat. Naturligtvis påverkar mitt sätt att prata och tänka om ekologisk och klimatsmart mat den övriga familjen. Så häromdagen ordnade den yngre generationen här hemma middag och bjöd på vegetariskt, falafel. Väldigt gott!

Receptet hittar du längre ner.

Falafel(1)

För två portioner behövs 2,5 dl ekologiska kikärter (kokta eller färdiga i burk), ½ gul lök, 1 vitlöksklyfta, ½ dl klippt färsk närproducerad och ekologisk persilja, 1 msk vetemjöl2 krm salt, 3 krm spiskummin, 1 krm malda koriander, 1 krm svartpeppar, 1 krm bakpulver. Allt blandas samman och bearbetas med mixer till jämn smet. Rulla små bullar, platta till dem lite och stek i solrosolja på hög värme ett par minuter på varje sida. Färsk ekologisk pasta, enkel grönsallad och kryddig tomatröra är mycket gott till!

Falafel(2)

Annonser

4 thoughts on “Falafel

  1. Jag gillar vegetariska bullar och biffar. Brukar mixa lite vilt. Man tar lite kokta bönor, lite lök, kanske något ägg, eventuellt vetemjöl eller kanske havregryn, kanske lite nötter, kanske lite örter och så kör man det i matberedaren och kryddar som man vill ha det.
    Bra snabbmat om man kokat bönorna i förväg! 🙂

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s