Släkting (191/365)

Fotoutmaning 191/365 Släkting (nr 267). Ett kort taget för närmare hundra år sedan. Paret i mitten är min mormorsmor och min mormorsfar. Runt paret står deras barn. Den minsta tösen längst ner till höger är min mormor med sina äldre syskon. Ett stycke släkthistoria. Min tolkning av fotoutmaningen släkting.

The picture represent the photo challenge relative. 

Övriga deltagare till utmaningen finner du på 365 fotons hemsida. Mina utmaningar finns under kategorin Teman 2014.

191 Släkting 267_2014

Annonser

18 thoughts on “Släkting (191/365)

  1. Underbart att ha ett gammalt familjeporträtt kvar… och att veta vilka personerna på bilden är… Fin tolkning… gillar att du placerat det gamla fotografiet i gröngräset – snyggt!

  2. Så roligt att ha kvar de fysiska bevisen på sina rötter. Tittar på utrymmet som någon skrev om mellan dem… Men fastnar i hur man delat upp män och kvinnor. Antagligen tänkte man inte på komposition över huvudtaget utan sysslade med dokumentation. Det var förunderligt nog att man kunde fastna på en glasbit.

    Vi, mina föräldrar, barnen jag och mina bröder, blev sittande och tyvärr än så länge bara prata om foton vi hittade i en låda. Tyvärr vet dem inte vilka alla är.. och vi har en skrivövning kvar. Men alla blev så engagerade 🙂

    • Jag har också noterat uppdelningen av kvinnor och män. Kanske samma uppdelning som de förr hade i kyrkan? Jag tänker att mormorsmor och mormorsfar måste ha varit födda runt 1870 och kanske fanns den uppdelningen kvar då? En annan reflektion är hur allvarliga man var när man skulle fotograferas. Inte ett leende 🙂

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s