Utsikten, insikten och åsikten

VILKEN UTSIKT!!! Fantastiskt! En solig och klarblå dag ser jag ungefär sju mil bort. Det tog ett bra tag att ta sig hit till denna utsiktspunkt. Först bil och sedan vandring, men det var det värt!

Utsiktsplats

Mysfarbrorn

Mysfarbrorn

INSIKTEN var och är fortfarande att jag bor i ett mycket vackert land och i del av landet där det finns relativt orörd natur. Viktigt hur perspektivet biologiskt mångfald, estetiska och etiska. Att vi inte använder oss av för mycket natur utan tänker på generationer efter oss. Sånt sitter jag och tänker på här på utsiktsplatsen.

Gokillen

Gokillen

Blåöga

Blåöga

Under utflykten möttes jag av gamla träd där olika lavar växt tätt. Tänker att några av bilderna kanske blir till fotoutmaningen. När jag är på en sådan här plats där skogen räcker flera mil åt varje håll känns naturen påtaglig… så nära. Alldeles bredvid prasslar det till i en gren och fågeln som visar sig sitta där bekymrar sig varken att jag eller hundarna är där. Och det är alldeles tyst! Så där påtagligt tyst!

Lingon och vitlav

Lingonsris 2014

ÅSIKTEN är att vi ska vara rädda om den del som idag kallas Europas sista vildmark. Jag tror att den precis som andra stora skogsområden på jordklotet behövs de för att hålla mot den obalans som vi skapar. Att vi har stora skogsytor som tar hand om den koldioxid som vi ständigt öser ut lite extra av.

Vägen och utsikten

Vägen tillbaka är nästan lika vacker med en härlig utsikt, där jag tar med mig en insikt som i tankarna formade en åsikt.

Annonser

10 thoughts on “Utsikten, insikten och åsikten

  1. Fantastiskt fina bilder på en unerbar natur och fina hundar. Härligt med en skogspromenad där liksom ivet hinner ifatt en. Vi har så mycket att vara glada och tacksamma över i vårt land och vi har verkligen en underbar natur. Jag brukar ondgöra mej över alla hyggen ibland när vi åker efter en skogsbilväg men när man kommer på en utsiktpunkt ser man också hur otroligt mycket skog det finns. Det gäller att balansen hålls mellan avverkning och skog som får vara kvar.

  2. SÅ vackra bilder på både naturen och dina fina hundar. Tycker att du skrivit fantastiskt bra också. Det är viktigt att vi stannar upp och tänker efter, njuter av det vi har och stannar upp i livskarusellen så ofta vi kan!! ❤

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s