Lupiner i sommarnatt

När tempot i tillvaron är som högst då kan känslan efter semester bli riktigt stark. Å andra sidan blir kanske tempot högt och engagemanget stort när man känner att det man gör under arbetstid är viktigt… viktigt ur många aspekter.

Lupiner i sommarnatt (1)_2014

När tröttheten känns som mest kan det vara bra att påminna sig om lediga dagar där ingenting är inbokat och tiden på dygnet inte spelar någon roll. Både lediga dagar som varit och de som kommer. Som att fotografera lupiner klockan två på sommarnatten. Precis det jag älskar med ledig tid. Å andra sidan om det hade varit det omvända så hade jag nog inte uppskattat den lediga tiden lika mycket som jag gör nu.

Lupiner i sommarnatt (2)_2014

Sommarnätterna här i norra Sverige är verkligen magiska. Ljusa nätter som aldrig riktigt somnar till. Ljudet av fågelliv i gränsen mellan skymning och gryning. Riktigt vad som är skymning och vad som är gryning är svårt att uppfatta. Känslan av tidlöshet och naturens magi infinner sig.

Lupiner i sommarnatt (3)_2014

Himlavalvets färger som skiftar i blå, lila och rosa nyanser. Samma färger som lupinerna stående i backen har och förstärker upplevelsen av pastellfärger. Visst är det alldeles underbart med lupiner i sommarnatten?

11 thoughts on “Lupiner i sommarnatt

  1. Så vackra bilder. Det känns som om jag går där tillsammans med dej och njuter av naturens dofter, ljud och bilder. Kloka ord och det ligger så mycket i det du säger. Skönt att tanka ny kraft i det goda minnen som man bär med sej.

  2. Det är något alldeles speciellt över kvällarna/nätterna i norr. Det är i alls samma upplevelse i söder – kanske kan jag inte vara objektiv i detta sammanhang, men visst har den ständiga ljuset en stor betydelse. I fjällen där jag finns växer inga lupiner, men rallarrosor, angelik, tolta och många andra ståtliga växter.

    Du har förmedlat känslan helt perfekt Helena!

  3. Helt underbara bilder… fantastisk känsla… såå vackert!
    Önskar bara att du kunde lägga ut bilderna i ett format som förstoras när man klickar på dem. Dina bilder skulle med all säkerhet bli ännu bättre i större format…

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s