Fågelfixat

Vissa mornar kryper temperaturen ner till minus fem grader, andra mornar som idag regnar det. Några minusgrader på regnet och allt fryser till. När det fryser till får fåglarna svårare att hitta mat.

Solrosfrön 2014

Fågelbordet är framtaget och fyllt med solrosfrön. Det får stå intill rönnen så att de kan flyga mellan fågelbordet och rönnkvistar. Nu på morgonen är full aktivitet vid fågelbordet. Även ett par skator har hittat dit. Mitt kameraobjektiv visar sina begränsningar. Att försöka fotografera fåglarna när de äter vid bordet ger bara suddiga fåglar och bilder med oskärpa.

Talgbollar 2014

I rönnen har en hållare med talgbollar hängts upp. Där är det mindre aktivitet. Fåglarna verkar föredra solrosfrön före talgbollarna. Nu är det bara att hålla efter och fylla på eftersom. Ett enkelt sätt att hjälpa fåglarna klara sig över vintern.

Ps. Om du börjar mata fåglarna över vintern – tänk på att fortsätta mata dem hela vintern då de lärt sig att mat finns just hos dig. Ds

8 thoughts on “Fågelfixat

  1. Man ska också börja att mata fåglarna ”i tid” dvs straxt innan snön och kylan. Hos oss var det ett rådjur, jag kom på den en morgon, som hade lärt sig hur man ”tippar” ur en fröhållare för att få fröna ner på backen……kunde inte annat än skratta åt lurifaxen.

    Pssttt…..googla på fotografera månen eller fota månen så får du tips om slutartider som utgångspunkt för dina test.

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s