Höstgrått med orange inslag

Det känns att mängden ljus per dag tryter allt mer, och att vi nu har vintertid. Ljust mellan sju på morgonen och fyra på eftermiddagen. Naturen känns riktigt höstgrå. Nu är det nog årets värsta, sämsta och längsta period. Men i allt det där grå finns det fortfarande små orangea inslag. Rönnbär som hänger ensamma på nakna gråbruna kvistar mot en grå bakgrund. Som orangea prickar på en grå klänning.

Rönnbär okt 2014

Inomhus vill pelargonerna inte riktigt sluta blomma. Alla har inte fått gå på vinterförvaring och de som blommar mest har jag i år klippt bort blommorna för att själva blomman ska spara sina energiförråd.

Mosaikpelargon okt 2014

Det känns lite hårt att klippa ner dem. De pelargoner som står kvar ger små färgklickar i fönstret mot den grå bakgrunden som kan skönjas genom fönstret. Orangea färgklickar mot en gråbrun natur.

Rosenpelargon okt 2014

I år ska de pelargoner som inte redan är på vinterförvaring ska få stå kvar till advent. Tills det är dags för julstjärnor mot den vita snön. När det är dags att byta den grå klänningen med orangea prickar till den vita klänningen med röda prickar.

Annonser

6 thoughts on “Höstgrått med orange inslag

  1. Vackra färgklickar… bara att njuta så länge det går! Har också några pelargonblommor kvar… känns som att man håller kvar lite av sommaren så länge som de fortsätter 🙂
    Här finns inte ett enda rönnbär… torkan i somras tog allt.

  2. Vackert! Har fotat såna bär med makro och då har det ofta dykt upp små gubbar. De små svarta fläckarna mot den röda bakgrunden ger ibland en del kul miner à la smileys.

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s