Tiger

Fotoutmaning 348/365 Tiger (nr 307)The picture represent the photo challenge not talkning.

Tala är silver, tiga är guld… Den mittersta apan tiger i den österländska filosofin Se inte ont, tala inte ont, hör inte ont.

Övriga deltagare till utmaningen finner du på 365 fotons hemsida. Mina utmaningar finns under kategorin Teman 2014.

348 Tiger 307_2014

Annonser

12 thoughts on “Tiger

  1. Bra tolkning. Önskar att jag tänkt på den själv ;). Här är så mörka dagar nu … därför beundrar jag att du får skärpa överallt.

  2. För mej symboliserar aporna som varken ser, hör eller talar något negativt. Människor som inte vill veta, höra eller snacka för att slippa engagera sig. I samhället och i medmänniskorna. Människor som aldrig griper in i ett skeende, aldrig hjälper en behövande. Människor som inte vill förändra den värld vi gemensamt lever i till något bättre. Alltså människor som är motsatsen till den barmhärtige samariten. Fega typer som bara tänker på sig själva och flyter med.

    Så olika kan man tolka tre apor 😉

    • Tyvärr har myntet två sidor… Och visst kan de tre aporna tolkas på det sätt som du beskriver. Där civilkurage och medmänsklighet saknas. Jag tycker bättre om den buddistisks sidan (de tre aporna är en buddistisk symbol om jag förstått det rätt) av myntet – den vänliga. Att inte lyssna på elakt förtal, inte stå och bara se på när elakheter sker och inte uttrycka förtal. 🙂

    • Att se saker ur olika perspektiv, precis som Mrs Universum skriver, tycker jag är bra. 🙂 Det jag tänker är att myntet har två sidor i verkliga livet. Och att de tre aporna i sitt ursprung är en omtänksam symbol… 🙂

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s