Smyga

Fotoutmaning 353/365 Smyga (nr 268)The picture represent the photo challenge creep.

I år har vi haft ovanligt många små grodor (eller kanske är det små paddor) som smugit omkring i gräsmattan. Det känns positivt med tanke på att amfibier idag är fridlysta och har svårt att hitta platser att leva och föröka sig.

Övriga deltagare till utmaningen finner du på 365 fotons hemsida. Mina utmaningar finns under kategorin Teman 2014.

353 Smyga 268_2014

Annonser

10 thoughts on “Smyga

  1. Även här har det varit gott om paddor (eller grodor) Ibland såg det nästan ut som om vägen kokade av paddor som rörde sej. Även mycket huggorm fanns det och det var jag inte så glad över. Dels är jag rädd att Alfons ska komma ivägen för en huggorm och dels har jag lite ormfobi…………

    • Ja, inte vill man att ens fyrbenta ska bli bitna. Vi har ibland huggormar som kommer in på gården och då bär vi bort dem ut i skogen igen. Jag tränade upp Blåöga när han var liten att inte gå fram. Och det fungerade bra. Däremot har jag inte tränat de andra, de har ju flyttat hem till oss som vuxna.

    • Ja, man känner sig faktiskt lite hedrad. Och vi har även ibland en kopparödla som bor i utkanten av gården. Den delen är vi inte så mycket på så att den kan få bo lite ostörd.

  2. Ahaa det är inte bara här i Tumba det varit gott om paddor. Jag har haft fullt sjå att bära dem till tryggare plats än gatan när jag ser dem…..min sambo tycker jag är litet knäpp, men jag säger att han kan gå vidare om han skäms för mig, men det verkar han inte göra eftersom han stannar kvar och väntar tills jag hittat en tryggare plats för paddan än gatan/vägen… ;-)))))

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s