Snart vänder det

Nu när det är den mörkaste årstiden, bara några timmar med dagsljus varje dag, är det skönt att veta att om två veckor så vänder det! Helt ofattbart! Om två veckor går vi mot ljusare tider… Ja, mer dagsljus per dag!

December skymning 2014

Lördag eftermiddag. Klockar är vid tre-tiden. Solen som knappt kommer över bergskanten går sakta ner i horisonten medan jag promenerar med hundarna på väg hem. Och med den klara himlen som var i lördags och med en fullmåne som vikarierade för solen blev kvällspromenaden upplyst och trevlig. Det är ungefär som att gå längst i en stad med gatubelysning. Alltid en lika mäktig känsla när månljuset lyser upp naturen.

Ljung i skymning december 2014

Kruka med ljung i skymningsljus

Utan gatlampor längst byavägen blir varje ljuskälla så påtaglig. Varenda stjärna gnistrar som en egen liten diod. Jag har försökt fotografera den rymd och det stjärngnister så syns en kväll som lördagsvkällen, men lyckas inte alls. Är det någon som vet hur jag ska göra för att kunna fotografera stjärnhimlen? Är det ens möjligt med ett standardobjektiv?

Längtar efter snön och hoppas att det blir en vit jul i år. Ha en fortsatt fin tisdagskväll!

4 thoughts on “Snart vänder det

  1. Så skönt att vi snart går mot ljusare tider:=) Verkligen vackra bilder på vinterskymningen. Jag har också försökt att fota stjärnhimlen men inte lyckats. Skulle vara så kul att få en vacker stjärnhimmel på bild.

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s