Hallonäppelpaj

Ibland blir det inte som man tänker och då får man vara mer kreativ istället. Som när en vanlig hallonpaj skulle bakas. När hallonen låg i pajskalet visade det sig vara för lite hallon, det såg faktiskt lite tomt ut i skalet. Några bär här, några bär där och mellan synlig pajdeg. Från julen fanns det kvar okryddad äppelmos, det vill säga äppelmos som inte har annat än socker som smaksättning. Äppelmosen ringlades över och sedan gräddades pajen. Resultatet – ja, över förväntan! Riktigt god!

Hallonäppelpaj  (1)

Vill du pröva gör du en vanlig deg till efterrättspaj; ca 150 g smör, ca 3,5 dl vetemjöl och 0,75 dl strösocker som trycks ut i en pajform. Sedan läggs osockrade hallon i pajbotten och ca 1,5 dl äppelmos ringlas över. Grädda i 175 grader tills allt tagit ihop, ca 40 min. Vi provade med vispad grädde, vaniljsmaksatt kvarg och vaniljglass. Allt blev gott till.

Hallonäppelpaj  (2)

När det gällde hållbarhetstanken i ingredienserna så blev det ekologiskt vetemjöl, närproducerat smör, äppelmos från egna äpplen och grädden var ekologisk och närproducerad. Hallonen var köpta och tyvärr fanns inga ekologiska, strösockret, kvargen och glassen var ej heller ekologiskt. Det finns idag mycket att välja som är ekologiskt och/eller närproducerat, men fortfarande finns det många produkter som inte erbjuds ekologiskt. Och allt är ju inte möjligt att få närproducerat heller. Det här är en bra bit på väg; 50 procent av ingredienserna var ekologiska och/eller närproducerade.

1. Ha en fin dag

Annonser

6 thoughts on “Hallonäppelpaj

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s