Knäckesticks

Ett gott och mycket enkelt knäckebröd är knåckesticks eller fröknäcke som det också brukar kallas. Det tar en stund i ugnen, men för att spara tid och ström brukar jag göra dubbla satser.

Knäckesticks glutenfira (4)_red

Glutenfria knäckesticks med pumpakärnor.

Tänk på att välja så många produkter som möjligt ekologiska och/eller kravmärkta. Till en plåt behövs: 1 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön. ½ dl hela linfrön, 2½ dl grovt dinkelmjöl, ½ tsk salt, ! dl olivolja, 2 dl rumstempererat vatten och flingsalt.

Knäckesticks glutenfira (1)_red

Rör ihop torrvarorna (ej flingsalt) och därefter olivolja och vatten. Bred ut på bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen 30 minuter i 150 graders värme. Tag ut plåten och skär i rutor och strö över flingsalt. Grädda i ytterligare 3o minuter. De sista 5 minuterna höj temperaturen till 200 grader så att knäckesticksen får färg.

Knäckesticks glutenfira (3)_red

Vill du göra glutenfritt byter du ut dinkelmjölet mot 1 dl pumpakärnor och 1 dl majsmjöl. Majsmjölet får stå och svälla i 2 dl kokande vatten (istället för rumstempererat vatten) i 15 minuter innan det rörs ihop med torrvarorna. Receptet på glutenfria fröknäcke hittar du här på ICA’s hemsida.

1. Ha en fin dag

Annonser

14 thoughts on “Knäckesticks

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s