Vårvintern är här och björnen vaknar!

Det känns i luften… att vårvintern är här. Det doftar jord och värme. Fåglarna kvittrar och solen skiner. Snön har den där perfekta skaren som gör att det går att vandra rakt ut i skogen. Så fantastiskt härligt! I helgen visslade jag för ovanlighetens skull när jag var ute i skogen. Hörde på radion att björnarna vaknat till på djurparkerna.

Vårdag i skogen

Blåöga, Gokillen och Mysfarbrorn njuter i skogen.

Och börjar de vakna där så börjar de nog vakna i skogen med… rätt hungriga efter en vinter i björnide. Dessutom gick jag i skogen bakom huset som är en ung skog. Björnar trivs extra bra i ungskog. Genom att vissla gör jag björnen uppmärksam att jag finns i närheten så att den kan lufsa iväg istället för att vi ska stöta på varandra. Vill du se och läsa ett inlägg som jag skrivit tidigare med bilder på björnspillning kan du klicka på inlägget Björnspillning. Nu mötte vi som tur var ingen björn utan fick njuta av en härlig eftermiddag i skogen.

1. Ha en fin dag

Annonser

4 thoughts on “Vårvintern är här och björnen vaknar!

  1. Coolt med Björnarn men jag skulle absolut inte vilja träffa en i skogen. Tur att vi bor så långt söderut. Men det är coola djur och man blir förvånad över hur stora de är när man ser dem på djurparkerna. Här i skogarna visslar jag för att skrämma iväg älgar, för även de är stora djur som jag ogärna träffar på ensam i skogen.

    Fin onsdag till dig
    Annie

    • Vi har flera av de stora rovdjuren här hos mig. Bara ett par hundra meter från huset har både björn, lodjur och varg passerat. Älgar är det gott om. 🙂 Så länge man inte kommer nära och framför allt mellan en älgko med kalv tycker jag att det känns lugnt. 🙂
      Ha en härlig onsdag du med Annie!

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s