Första veckan med Diesel

Plötsligt blev det som att ha småbarn igen. 🙂 Massor av bus, påhitt och mysstunder. Det där med att få en ny familjemedlem som man ska börja lära känna och lilla Diesel som ska förstå sig på vår familj.

HP Första veckan med Diesel (1)

Diesel åtta veckor

Blåöga och Mysfarbrorn har tagit den nya familjemedlemmen bra. Som jag förstod så var Blåöga, denna unika hund, välkomnande med också tydlig. Han behöver bara titta på honom så vet lill-Diesel vad som gäller. Mysfarbrorn var, precis som vi också förstod innan, reserverad och helt ointresserad av honom. För busig i hans smak. Bara efter några dagar så rullar deras hundliv på som innan och de har förstått att den här killen är en i flocken.

HP Första veckan med Diesel (3)

Många nya saker att upptäcka. Lilla Diesel är både snabbtänkt och intelligent. Det gäller att gömma saker så att han inte ser att jag gör det. Ser han så minns han och det blir än mer intressant. Som blomrabatten. Extra trevlig att gräva i kall jord när det är så varmt ute. För att inte göra rabatten än mer intressant täckte vi över gropen med en hink när han var inomhus. I annat fall hade han puttat undan hinken den lilla sötnosen.

HP Första veckan med Diesel (4)

En liten kille som gillar vatten

Miljöträning har också skett lite smått. Tittat på skolbarn som lekt, stojat och skrattat. Bra att sitta och bara titta på alla rörelser, spring och ljud. Ankor i en damm var också intressant. På bara några meter så tittade han förundrat på dem när de kvackade till. Mysfarbrorn och Blåöga var med – tämligen ointresserade av fåglarna.

HP Första veckan med Diesel (5)

Att bekanta sig med naturen är också ett måste. Lite smått med blåbärsris och annat roligt att upptäcka. Gärna slita tag i en blåbärskvist och göra små kullerbyttor när det blir extra mycket bus i kroppen.

HP Första veckan med Diesel (7)

I går besökte jag en sjö för att Diesel skulle få doppa fötterna. Blåöga är ingen badare utan satt på strandkanten, men Mysfarbrorn gick snabbt ut och började simma. Nyfiken Diesel började genast följa efter Mysfarbrorn. Naturligtvis inte den enklaste vägen utan valde vägen över några gamla stockar som låg i vattnet.

HP Första veckan med Diesel (8)

Diesel åtta veckor och premiärbadar

Vi har även besökt en djuraffär för att köpa sele och träffat på några skogsarbetare han hälsade nyfiket och lugnt på. Nu sover den lilla och laddar inför en liten syskonträff här på eftermiddagen.

1. Ha en fin dag

Annonser

4 thoughts on “Första veckan med Diesel

  1. Så roligt med en ny hund i familjen 🙂 För två somrar sedan var Shelly ny hos oss, jag är morgonpigg, men det var ändå ganska jobbigt att släpa sig ut med en nyfiken valp på morgonen, när hon hellre ville leka än rasta sig 😉 Men det är en bra tid nu, med valp. Man behöver inte klä på sig en massa kläder för att gå ut, och man kan vara ute länge, sitta på trappan och dricka morgonkaffet medan man håller ett öga på valpen. Det blir kul att följa er här och på IG!

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s