Liten blir större

Oj, vilken växtkraft det är hos en valp! När vi hämtade lill-Diesel för 6 veckor sedan vägde han 5,2 kg. Häromdagen 9,0 kg. Nästan dubblat sin vikt. Fortfarande bär jag runt honom. Läste en bok av en hundpsykolog som just lyfte vikten av att se till att valpen får mycket närhet från början och mycket sovtid. Det är något jag lagt tid på.

HP Första veckan med Diesel (2)

Första dagarna med Diesel

 

HP Diesel 160603 8 veckor

Diesel 8 veckor

Från början när han kom till oss var det fullt tempo. Blåöga och Mysfarbrorn tyckte nog det var ett yrväder som flyttat hem till oss. Ganska snabbt började den lilla valpen anpassa sig till Blåögas och Mysfarbrorns tempo. När de sover så sover han. Ute på små promenader anpassade han sig till deras tempo.

HP Diesel 160605 9 veckor

Diesel 9 veckor

 

HP Diesel 160612 10 veckor

Diesel 10 veckor

Första veckorna försökte jag ta det lugnt. Bara tid här hemma och genom lek grundläggande övningar. Diesel visade sig relativt snart vara en kvicktänkt hund. En egenskap som kändes fantastisk när jag ville lära in hans namn, inkallning, ögonkontakt och sitt. Det var fokus förutom sovrutiner.  När han bott hos oss i två veckor fick vänner börja komma på besök. Bra socialiseringsträning. Gemensamt är att de som träffat honom säger: Vilken trevlig valp. 

HP Diesel 160621 11 veckor

Diesel 11 veckor

 

HP Diesel 160625 12 veckor

Diesel 12 veckor

Miljöträning har också varit en del av den första tiden. Och alla miljöer möter han utan rädsla och med nyfikenhet. Fokus och uppmärksamhet är på mig.

HP Diesel 160703 13 veckor

Diesel 13 veckor

I morgon blir han fjorton veckor gammal. Och valpkurs står på agendan. Så roligt det ska bli att få träna tillsammans med andra.

1. Ha en fin dag

Annonser

6 thoughts on “Liten blir större

Jag blir så glad när du lämnar en gullig kommentar! Ha en fin dag! ♥

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s